Het Koninginneplein

 Het Koninginneplein

In navolging van de lage promenade is inmiddels ook een deel van het nieuwe Koninginneplein gerealiseerd. Het betreft de verharding en het terras rondom de volledig gerestaureerde Witte Villa.

In dit pand is op 1 juli ‘Hendrik’s Kitchen’ geopend.

Ook voor het oostelijk deel van de Cichoreifabriek heeft de gemeente een horeca exploitant gecontracteerd. Er wordt een Italiaans/mediterraan restaurant gevestigd onder de naam ‘Grandcafé De Fabriek’. Naar verwachting opent het restaurant in het najaar van 2016 haar deuren. In het westelijke deel (zijde van het appartementencomplex) van de Cichoreifabriek komt een multifunctionele theaterzaal. Het theater krijgt een inschuifbare tribune met circa 125 stoelen. Wanneer de tribune is ingeschoven biedt de zaal ruimte aan circa 250 personen.

De Witte Villa en de Cichoreifabriek krijgen beiden een terras aan de zijde van het Koninginneplein. Daarnaast is er plaats voor een terras op de lage promenade. De exploitanten van de terrassen dienen zich te houden aan het beleid van de gemeente ten aanzien van terrassen en de sluitingstijden horeca.

Op het Koninginneplein zal een fontein worden geplaatst. De fontein krijgt een aantal waterstralen die variëren in hoogte. De waterstralen zullen ook worden aangelicht. De fontein zal in bedrijf zijn tot circa middernacht, gedurende circa 12 uur per dag (met uitzondering van de wintermaanden).

Naar verwachting wordt de fontein in het voorjaar van 2017 geplaatst.